Pengikut Blog Ayie

Khamis, 17 November 2011

Aku Bukan Tomboi

Assalamualaikum..Macam best jew dengar tajuk movie nie..Sebuah filem romantik komedi Syamsul Yusof terbitan Skop Productions yang bakal ditayangkan pada 17 NOVEMBER 2011. Hari nie la..Ia dibintangi oleh pelakon iaitu  Scha Alyahya, Shaheizy Sam, Syamsul Yusof, Salina Saibi, Sheera Iskandar, Harun Salim Bachik. Nakal siot cerita nih dengan aksi-aksi mereka, pasti xkering gusi asyik ketawa bila tengok citer nie..Tak sabar nak tengok jugak..

SINOPSIS

Kehadiran farisa atau Eisha dalam hidup Harry dan Burn benar-benar mengubah pendirian dua jejaka terhadap gadis yang berpewatakan lelaki. Kali pertama melihat Farisa di sebalik topeng lelaki, mereka mula jatuh hati dengan gadis itu. Bermula dari zaman persekolahan yang penuh dengan dugaan kerana sering diganggu oleh beberapa orang pelajar ‘pengkid’ antaranya Bell dan Sam.Tekanan disekolah yang dialami Farisa mendorongnya untuk mentransformasikan dirinya sebagai seorang yang berpesonaliti agresif dan kasar. Di sebalik penampilan bagai seorang lelaki, Farisa masih mempunyai naluri sebagai seorang gadis sejati. Perwatakan sebegini berterusan hingga ke alam pekerjaan sebagai penghantar pizza. Plot cerita bermula apabila Farisa dikejutkan dengan kemunculan dua jejaka , Harry dan Burn yang berhasrat menjalinkan hubungan istimewa dengannya. Satu dilema yang menuntut pertimbangan yang penuh cabaran. Harry, seorang salesman jalanan yang terlebih dahulu menjalinkan hubungan mesra dengan Farisa merasa tergugat apabila Burn muncul sebagai rival yang mencetuskan perebutan. Dalam masa yang sama Farisa berdepan dengan konflik perbezaan darjat dan kedudukan Burn sebagai Eksekutif Junior di syarikat bapanya yang menyukarkan hubungan mereka. Di samping itu, Farisa secara kebetulan bertemu semula dengan Bell dan Sam (pengkid) yang turut berebut untuk menjadikannya sebagai pasangan mereka. Konflik cinta tiga segi yang berbeza senario telah mewarnai catatan kehidupan Farisa, si gadis tomboy. Persoalan adakah pengorbanan yang dituntut dalam dilema percintaa Farisa? Semuanya akan terjawab dalam “AKU BUKAN TOMBOY” sebuah filem bergenre aksi komedi romantik.

Trailer filem AKU BUKAN TOMBOI AYIE PUTRA berkata-kata: Fuh!!!Famous jugak nama Harry(macam nama aku la tue) sebagai watak lam movie nie..Hari tue dalam movie Bini-biniku Gengster..huhu

Tiada ulasan:

Catat Ulasan