Pengikut Blog Ayie

Jumaat, 16 September 2011

Raya Tak Jadi The Movie

Raya Tak Jadi???

Movie terbaru yang panas-panas ditayangkan di pawagam mulai 15 September 2011..

Walaupun raya dah lepas, so xde masalah nak tgk cerita nie coz kita masih berada di bulan Syawal..

Pelakon utamanya Saiful Apek, Johan Raja Lawak, Dato Jalaluddin Hasan dan ramai lagi..

Pasti korang akan kecut perut asyik gelak tengok cerita nie..

Tak caya tryla tgk..

Jom baca sinopsis RTJ:

Filem Raya Tak Jadi ini bermula dengan seorang ahli perniagaan iaitu Leo yang bakal mengalami kerugian yang banyak kerana kontena yang berisi kurma-kurma yang ingin dijualnya sebelum raya tidak sampai. Oleh itu, dia telah merancang untuk menunda hari raya dengan menculik Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, Hj. Ehsan. Leo telah mengarahkan dua pekerjanya, Ali dan Abu untuk melakukan penculikan tersebut. Mereka berdua telah Berjaya menculik Hj.Ehsan namun masalah timbul apabila Ali dan Abu telah tertukar teksi yang ada Hj. Ehsan dengan Shuib (Saiful Apek) iaitu seorang pemandu teksi.

Shuib (Saiful Apek) mempunyai seorang adik yang pekak iaitu Bob (Johan Raja Lawak). Kekecohan berlaku apabila Shuib dan Bob menemui Hj Ehsan yang disangka telah mati di dalam boot teksi. Mereka berdua telah melakukan pelbagai cara untuk meninggalkan mayat tersebut namun gagal dan membuat keputusan untuk mengebumikan mayat itu. Tiba-tiba mayat yang disangka telah mati itu hidup semula dan ini telah memeranjatkan semua orang. Hj Ehsan kemudiannya menerangkan mengenai penculikannya. Sementara itu, Leo telah mengarahkan Ali dan Abu untuk mendapatkan semula Hj Ehsan dan mereka telah menculik Ibu dan adik perempuan Shuib dan Bob sebagai tebusan.

Kemudian, Leo mengarahkan Shuib meminta wang tebusan daripada isteri Hj Ehsan dan menyerahkan wang tebusan dan Hj Ehsan kepadanya sebelum dia melepaskan ibu dan adik perempuan Shuib dan Bob. Leo dan dua pekerjanya telah diserbu dan ditangkap oleh polis ketika melakukan urusan penukaran tebusan dengan Shuib dan Bob. Shuib dan Bob berasa sedih kerana mereka terpaksa meraikan hari raya seperti hari raya tahun-tahun yang lepas, dalam serba kekurangan. Tetapi, Hj Ehsan telah dating menziarahi mereka dan memberikan pelbagai hadiah dan duit yang banyak sebagai ganjaran menolong dia. Selain itu, Hj Ehsan juga menyukai sikap mereka yang baik . Oleh itu dia turut mengajikan Shuib dan Bob untuk bekerja dengannya.

Sumber: Sinemamalaysia

AYIE PUTERA berkata-kata: X sabar nak tengok Bunohan The Movie akan datang ditayangkan..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan